Nyhetsbrev verksted 3/23

Hei,

Her finner du viktig informasjon til deg som driver og/eller jobber på et autorisert fartsskriververksted.
Ta kontakt med oss på jonas.munkelien(a)fartskriver.no hvis du har spørsmål knyttet til informasjonen under. God lesing!

Hvordan får en vellykket DSRC-test (RTM-test)

Hva man må tenke på før man gjennomfører en RTM-test:

  1. Aktivere fartsskriveren

Fartsskriveren må aktiveres før en RTM-test kan utføres. Avhengig av enhetsvarianten, når verkstedkortet settes inn i DTCO© 4.0 for første gang, utløses enten kun aktivering (1), eller aktivering pluss første installasjonskalibrering og installasjonskalibrering (2, 3).

  1. Sjekke installasjonsdatoen

Ved programmering av de lovpålagte parametrene må det sikres at installasjonsdatoen er identisk med installasjonskalibreringsdatoen (3), da den programmerte installasjonsdatoen sammenlignes med installasjonskalibreringsdatoen (3) under RTM-testen.

Dette betyr at en vellykket RTM-test i DTCO© 4.0 ikke kan finne sted før kalibreringsbasene (1), (2) og (3) er etablert.

  1. Fjern verkstedkortet

Når du har etablert kalibreringsbasene (1), (2) og (3), fjern verkstedkortet ditt, deretter genereres kalibreringene i DTCO© 4.0.

  1. Sett inn kort

Sett nå inn verkstedkortet ditt i Workshop-fanen og utfør RTM-testen. Når denne testen er fullført, oppretter du testposten i Rapportering.

Merk: RTM-testen før du oppretter rapporten er den som brukes i rapporten. RTM-testen kan gjentas etter en kalibrering for å oppnå en positiv RTM-test i testposten.

Merk2: I enkelte kjøretøy må man heve antennen nærmere bilen for å få kontakt med DSRC-antennen.

Bilde av Workshop Tab 2

Kontroller parameter for DSRC,
dette kan gjøres både før og under en 2-års kontroll:

  • TCO parametere = DSRC-kilde
  • Juridiske parametere = DSRC-serienummer

Serienummeret til den eksterne DSRC-modulen (antenne)

Den eksterne DSRC-modulen kan være montert på ulike steder i kjøretøyet. Den vanligste plasseringen er under lokket til regnsensoren i kjøretøyets frontrute.

Under en 2-års kontroll på fartsskriveren må serienummeret til den eksterne DSRC-modulen avleses og programmeres til DTCO© 4.0, samt vises på installasjonsoblatet som monteres i B-stolpe.

Se bildene for forklaring av inntasting av serienummeret til en ekstern DSRC-modul, hvis den ikke er lagret i DTCO© 4.0.

Ny adapterkabel til KitasDirect

For enkel kontroll av Kitas-giver på biler der det er trangt, for eksempel varebiler. Denne kobles direkte inn på Kitas-giverkabelen, som sitter inn bak på fartsskriveren. 
Merk! For å kunne ta kontroll på Kitas-giver som sitter i en Mercedes Sprinter eller VW Crafter, er det nødvendig med denne kabelen.

WorkshopTab Lisens 4.8.X

Lisens 4.8.X tar over fra lisens 4.7.X og er nå tilgjengelig. 4.8.X-lisens er inkludert for de som har serviceavtale. Nå kan du laste ned vår oversatte versjon av lisensdokumentet.

Har du ikke serviceavtale, men ønsker dette?
Ta kontakt med oss på tlf. 90 26 32 83 eller jonas.munkelien(a)fartskriver.no.

Brukerveiledning Lisens 4.8.X

8.00 KB 47 Nedlastinger
VDO kurs dame som forklarer

Hvordan stille klokka i fartsskriveren til sommertid?

Natt til søndag 26. mars skal vi stille klokka en time fremover, mot sommeren,  dette må også gjøres i fartsskriveren.
Vi har oppskriften på hvordan man enkelt gjøre dette:

Forhandler-web er avviklet

Illustrasjon av mann med ropert foran en snakkeboble med teksten viktig melding

Forhandler-web er avviklet og erstattet av siden Verkstedinfo. Her finner du all informasjon du tidligere fant i forhandler-web.

Passord: Tekniker

Feilkoder VDO Fleet

Illustrasjon av mann med ropert foran en snakkeboble med teksten viktig melding

Usikker på hva feilkodene du får opp i din fartsskriver betyr? 

Her finner du oversikt over alle feilkoder i VDO Fleet.

Trenger du eller noen i din bedrift et fartsskriverkurs?

Illustrasjon av mann som holder kurs

Vi har ledige plasser på våre fartsskriverkurs, samt en rekke andre kurs som er viktige for deg som arbeider som yrkessjåfør, kjøreleder eller tekniker på autorisert fartsskriververksted. 

Vi tilbyr de kursene som holder deg oppdatert i følge gjeldene lover og regler. Har du mange deltakere som skal på ett og samme kurs kan du gjerne ta kontakt på forhånd. Vi setter også opp egne kurs etter ønske. 

Ta kontakt med oss på hei(a)fartskriver.no eller tlf. 23 37 84 00