Ferietid

Ferietid og andre lengre perioder uten kjøring

Nå er det straks tid for sommer og ferieavvikling for mange. Dette betyr lengre perioder uten kjøring med sjåførkort. 

Vi har i tidligere skrevet om reglene som krever at all aktivitet skal registreres i fartsskriveren (så lenge du har digital fartsskriver). Vi ønsker derfor å minne på at om du kjører en dag eller to, eller har en ekstra jobb i ferien din som ikke omhandler kjøring så skal du registrere alt i fartsskriveren når du bruker sjåførkortet ditt igjen. 

Du finner en egen rapport i VDO Fleet som hjelper deg som er kjøreleder å hente ut oversikt over perioder hvor det er lenge siden sjåføren har brukt sjåførkortet sitt. Denne rapporten fyller automatisk ut de periodene hvor sjåføren ikke har brukt kortet sitt.

Det krever da at sjåføren ikke sier han/hun har «hvilt siden sist!»

Illustrasjon av mann ved siden av en lastebil

Sjåførenes attestasjonsrapport

92.26 KB 246 Nedlastinger

Dette er ikke et skjema som skal brukes ved kortere perioder uten kjøring, men du kan bruke det ved lengre perioder hvor det ville tatt unødvendig lang tid å etterregistrere annet arbeid eller ferie/permisjon i den digitale fartsskriveren. 

Regelen vi viser til her er Artikkel 6 punk 5,
oppdateringen kom i november 2022. 

Vi inviterer til en kveld full av faglig påfyll og mingling med andre i bransjen

Behov for faglig påfyll?

Illustrasjon av mann som holder kurs

Som yrkessjåfør, kjøreleder eller tekniker på autorisert fartsskriververksted er det viktig med faglig påfyll. 

Vi tilbyr de kursene som holder deg oppdatert i følge gjeldene lover og regler. Har du mange deltakere som skal på ett og samme kurs kan du gjerne ta kontakt på forhånd. Vi setter også opp egne kurs etter ønske. 

Ta kontakt med oss på hei(a)fartskriver.no eller tlf. 23 37 84 00