Grensepasseringer og ferie

Grensepasseringer

Skal du krysse landegrensene fremover?
Da er det et par ting som er viktig å huske på.

Selvfølgelig må du huske å ta med all nødvendig dokumentasjon som pass, førerkort, visum, arbeidstillatelser og frakt- eller tollpapirer. Det er også viktig å endre land i fartsskriveren. Vi bruker ordet start- og stoppland. Du skal bytte land når du krysser grensa, på første mulig stoppested. Frem til alle fartsskrivere er så smarte de hevder de skal være, så er dette en manuell jobb. 

Les mer om endringer som skjer i forbindelse med EU’s mobilitetspakke.

Illustrasjon av mann ved siden av en lastebil

Trenger du en oppfriskning av regelverk og korrekt bruk av fartsskriver?

Vi holder sjåførkurs i fartsskriverbruk, både via Teams, hos oss på Berger eller ute hos bedrift. Her viser vi korrekt bruk av fartsskriveren og hvordan man skal etterregistrere tillegg m.m..  Send oss en mail på hei(a)fartskriver.no om du ønsker sjåførkurs!

Ferietid - husk å ta ut sjåførkortet fra fartsskriveren

Illustrasjon av et sjåførkort

Det er smart å lagre sjåførkortet ditt et sted ingen andre har tilgang. 

Nå er ferien i gang eller rett rundt hjørnet for mange, da er det kanskje en lengre periode du ikke skal bruke sjåførkortet ditt. Husk å ta det ut av fartsskriveren.

Det er flere grunner til at dette er smart, for eksempel at kollegaen din ikke skal kjøre rundt med ditt sjåførkort. Skjer det vil registreringen din bli feil, og du og kollegaen din kan risikere store bøter ved å kjøre på annen eiers sjåførkort.

Pass på at nødvendig data er lastet ned før du tar en velfortjent sommerferie. 
Utfører du annen lønnet jobb i ferien din skal dette registreres når du er tilbake i yrkessjåførjobben. Det skal registreres som tillegg, eller ved å bruke leaveletter om det er en lengre periode siden du har brukt sjåførkortet ditt. Les mer om dette i forrige nyhetsbrev her.