Bruk av alkolås

Hva er alkolås?

Alkolås er et verktøy for å redusere alkoholrelaterte trafikkulykker og fremme trafikksikkerhet på veien. Det er en teknisk enhet av høy kvalitet som vanligvis kobles til tenningssystemet, og som skal hindre at føreren skal kunne starte kjøretøyet med promille.

Alkolåsen består av et håndsett og en elektronisk boks (relé). På håndsettet er det et munnstykke som føreren må blåse i. Dersom føreren ikke avlegger pusteprøve eller alkolåsen måler promille over den definerte grenseverdien, vil kjøretøyet ikke kunne startes.

Kilde: vegvesen.no

Regler og hensikten med bruk av alkolås

I Norge er det krav om alkolås i alle busser og minibusser som er registrert i landet etter 1. januar 2019 og som driver persontransport mot vederlag.
Innen utgangen av 2023 vil dette også gjelde kjøretøy registrert før 1. januar 2019. Disse kjøretøyene må da få ettermontert alkolås eller tas ut av drift innen 31. desember 2023. Formålet er å bedre sikkerheten til passasjerer og generelt i trafikken. 


Montering og serviceavtale på alkolås

I Fartskriver tilbyr vi alkolåser av merket Alcolock.

Vår serviceavtale inkluderer: 

 1. Årlig kalibrering
  Vi sender ut ferdig kalibrert håndsett en gang i året. Du får da med egen returlapp slik at du kan returnere ditt gamle håndsett til oss.
 2. Programvareoppdatering
  Vi holder alle håndsett oppdatert med seneste programvare til enhver tid.
 3. Fri brukersupport
  Fri brukersupport pr. telefon i våre åpningstider: Man – tors: kl. 07.30 – 16, Fre: kl. 08 – 14.
 4. 24-timers vakttelefon
  Vi er tilgjengelige 24-timer i døgnet på vår vakttelefon ved feil på utstyret.
 5. 24-timers vakt med utrykning
  Vi er tilgjengelige 24-timer i døgnet for utrykning, mot vederlag.

Nå kun kr. 9 995,- for alkolås

Vi ønsker at flest mulig skal få mulighet til å få sitt kjøretøy klart iht til de nye retningslinjene som trer i kraft fra 1. januar 2024 og tilbyr derfor alkolås inkl. montering for kun kr. 9 995,-. Dette forutsetter tegning av serviceavtale (inkl. tre års bindingstid til kr. 199,- pr. måned).
Ordinærpris er kr. 12 995,-.

Montering må finne sted på vårt verksted på Berger ved Skedsmokorset. 

Ved bestilling eller spørsmål kontakt med med oss direkte på tlf. 902 06 217.