Nyhetsbrev verksted 11/23

Hei,

Her finner du viktig informasjon til deg som driver og/eller jobber på et autorisert fartsskriververksted.
Ta kontakt med oss på hei(a)fartskriver.no hvis du har spørsmål knyttet til informasjonen under. God lesing!

Vi inviterer til en gratis fagkveld med kursing i fartsskriverbruk, informasjon om ny smart fartsskriver og endringer i regelverket.
Her kan du møte likesinnede i og utenfor bransjen for en god fagprat og hyggelig mingling.
Denne kvelden kan du også møte eksperter fra EMS Norge som viser frem og prater om sine produkter og komplette løsninger innen anleggsmaskiner.
 
Det blir lett servering av mat og drikke, samt hyggelige overraskelser.
For påmelding og mer informasjon:

Automatisk programvareoppdatering med WorkshopTab

For å garantere et stabilt og feilfritt system, er det viktig at siste programvareversjon alltid er installert på WorkshopTab. Programvareoppdateringene lastes automatisk ned i bakgrunnen og installeres ved omstart av WorkshopTab. Det kreves imidlertid at WorkshopTab’en har en internettforbindelse og startes på nytt regelmessig. Ideelt sett bør WorkshopTab’en startes på nytt hver dag.

I enkelte tilfeller forblir skjermen på WorkshopTab mørk over lengre perioder selv om den er slått på. Dette er i tilfeller der programvareoppdateringer installeres automatisk i bakgrunnen. Det er veldig viktig å ikke avbryte denne prosessen. 

 

VDO kurs dame som forklarer

Her er en beskrivelse på hvordan løse utfordringene med mørk skjerm selv når WorkshopTab er påslått:

  1. Ikke trykk på tastaturet og ikke slå av WorkshopTab’en, da dette vil avbryte oppdateringsprosessen. Dette kan føre til feil på enheten
  2. Vent til oppdateringene er fullført og til du ser hovedmenyen i WorkshopTab’en en gang til
  3. Hvis WorkshopTab’en fortsatt viser mørk skjerm etter 30 minutter, vennligst kontakt din brukerstøtte
Hvordan forebygge:
  1. Start WorkshopTab’en på nytt på slutten av arbeidsdagen og la den stå i dockingstasjonen over natten. Programvareoppdateringen vil da installeres over natten.
  2. Hvis WorkshopTab har vært avslått over lang tid, bør du beregne ekstra tid til programvareoppdatering når du slår den på.

Manuell programvareoppdatering

Din WorkshopTab er stilt inn på automatisk programvareoppdatering, men vi anbefaler å kontrollere WorkshopTab for programvareoppdatering manuelt med jevne mellomrom. Dette for å forsikre at din WorkshopTab er oppdatert og at tidligere automatiske oppdateringer ikke er avbrutt underveis i installasjonsprosessen.

Til slutt, klikk på Sjekk etter oppdateringer (Check for update now) for å se etter tilgjengelige oppdateringer manuelt. Hvis en oppdatering er tilgjengelig, vil den bli lastet ned. Etter en vellykket nedlasting vises Omstart-knappen, som starter WorkshopTab’en på nytt for å installere oppdateringen.

Din WorkshopTab vil nå ha den siste tilgjengelige programvareversjon installert.

Kontroll av Kitas-giver med WorkshopTab2

Det kan av og til oppstå problemer med tilkobling mellom Kitas Direct og WorkshopTab2 under punktet Sensorsjekk. Der får du beskjed om å koble fra strømtilførselen (A-kontakten) til DTCO, dette anbefaler vi ikke å gjøre, men heller ta ut sensorkabelen til Kitas-giveren. 

Adapterkabel til KitasDirect

For å forenkle kontroll av Kitas-giver og for å slippe å legge seg under kjøretøyet hver gang du skal utføre en kontroll av Kitas-giveren, kan du benytte denne adapterkabelen. Denne kobles direkte inn på Kitas-giverkabelen, som sitter inn bak på fartsskriveren.

Nysgjerrig på Kitas-giverkabelen? Ta kontakt med oss på tlf.  902 06 217. 

Forhandler-web er avviklet

Illustrasjon av mann med ropert foran en snakkeboble med teksten viktig melding

Forhandler-web er avviklet og erstattet av siden Verkstedinfo. Her finner du all informasjon du tidligere fant i forhandler-web.

Feilkoder VDO

Illustrasjon av mann med ropert foran en snakkeboble med teksten viktig melding

Usikker på hva feilkodene du får opp i din fartsskriver betyr? 
Her finner du oversikt over alle feilkoder i VDO-Fleet.

Behov for faglig påfyll?

Illustrasjon av mann som holder kurs

Som yrkessjåfør, kjøreleder eller tekniker på autorisert fartsskriververksted er det viktig med faglig påfyll. 

Vi tilbyr de kursene som holder deg oppdatert i følge gjeldene lover og regler. Har du mange deltakere som skal på ett og samme kurs kan du gjerne ta kontakt på forhånd. Vi setter også opp egne kurs etter ønske. 

Ta kontakt med oss på hei(a)fartskriver.no eller tlf. 23 37 84 00