Nyhetsbrev 06/2024

Hei,

Her finner du viktig informasjon til deg som driver og/eller jobber på et autorisert fartsskriververksted.
Ta kontakt med oss på hei(a)fartskriver.no hvis du har spørsmål knyttet til informasjonen under. God lesing!

Mobilitetspakka - hva er kravene?

Forordning (EU) 2020/1054 fra Europaparlamentet og Rådet har bestemt at alle biler som kjører i et annet land enn der de er registrert, må få på plass den nyeste typen av smarte fartsskrivere.  Kravet om å bytte fartsskriver gjelder kun for de som driver med internasjonal transport.   Det gjelder også om du «bare skal» en kjapp tur over grensa. 

Vi, med mange andre land i Europa opplever at folk venter til siste liten. Det vil si at på slutten av 2024 ser vi for oss et stort behov for fartsskrivere i hele Europa. Derfor anbefaler vi alle verksteder å ha 5 mobilitetspakker på lager til en hver tid. For det haster mest sannsynlig når kunden tar kontakt. 

Mobilitetspakken inneholder fartsskriver, DSRC antenne og kabel. 

EU har foretatt en oppdatering av regelverket som nå sier at man kan bli bøtelagt for alle grensepasseringer det viser seg at man har hatt om man feks blir stoppet i Spania på vei fra Norge.  

 

OVERSIKT OVER

Nye funksjoner PÅ DIN WORKSHOP TAB

  • DTCO Universalprogrammering
  • DSRC install Assistant
  • System oppdatering for mer stabilt driversystem på Workshoptaben
  • Universalprogrammering der fartssrkiver er deffekt
  • Universalprogrammering ved utbytte av andre typer fartsskrivere, f.eks stoneridge
  • Mulighet for fler storneridge prarameter
  • Tilpassning av DTCO 4.1a

vED UTSKIFTNING ELLER FØRSTEGANGSKALIBRERING AV 4.1 FARTSSKRIVER, MÅ DERE GÅ INN PÅ UNIVERSALPROGRAMMERING Å PROGRAMMERE FARTSSKRIVER TIL wORKINGTIME COUUNTER all on, DETTE ER FOR AT DU SKAL KUNNE DAGLIG KJØRING I DISPLAYET PÅ FARTSSKRIVREN. dETTE KAN KUN GJØRES VED FØRSTEGANGS KALIBRERING ELLER UTSKIFTNING AV FARTSSKRIVER.

Her vises en oversikt over alle de kjøretøymerker som er klartgjort med KITAS giver i blått, merker markert i grønt må ettermonteres med M1-N1 adapter. Tallene er hentet fra Tyskland. 

Trenger du eller noen i din bedrift

Vi ønsker deg som skal jobbe som tekniker på fartsskrivere velkommen til dette lovpålagte kurset. Dette kurset er obligatorisk for å bli autorisert fartsskriververksted. Se våre neste kurs her. Klikk på det kurset du ønsker å delta på for å komme direkte til påmelding.

Vil du bli

MONTERINGSVERKSTED FOR ALKOLÅS?

For alle som kjører buss og minibuss med flere enn 9 passasjerer er alkolås lovpålagt. Alkolås fra Fartskriver er pålitelig og driftssikker. Hvis noe uventet oppstår har vi døgnbemannet vakttelefon som hjelper deg.  

Vi ønsker deg god sommer!

Tilbake
Kontakt oss!


    eller ring oss på 23 37 84 00 :)