Logo-TeamViewer-2016

Alcohol Interlock Symposium Oslo 2020

Oslo 08.12.2019

Oslo 27. – 29. September 2020

På oppdrag fra AIS (Alcohol Interlock Symposium), har en norsk arrangementskomite, ledet av tidligere visepresident i Stortinget, Marit Nybakk, påtatt seg oppdraget med å arrangere det 17. internasjonale alkolåssymposiet 27. til 29. september 2020. TIRF (Traffic Injury Research Foundation) i Canada er hovedansvarlig for det faglige innholdet og har partnerskap med offentlige/private virksomheter i en rekke land og på flere kontinenter. 

International Alcohol Interlock Symposium er siden 2000 avholdt til sammen 16. ganger

i land som Canada, USA, Frankrike, Finland, Australia, Belgia og Sverige. Symposiet er et globalt forum og møtested for eksperter, politikere, organisasjoner, virksomheter og andre for å diskutere forskning, utvikling, prosjekter og gjennomføring av konkrete tiltak for å redusere rusrelaterte trafikkdødsfall gjennom bruk av alkolås i programmer. Dette for å sikre mennesker i trafikken trygghet fra ruskjørere.

Norge har siden 2006 deltatt i CENELECs alkolåskomite som har utarbeidet en standardserie med funksjonalitetskrav og bruk av alkolås innen EU/EØS. Serien inngår nå i EUs lovgivning for trafikksikkerhet. I den norske alkolåskomiteen er det representanter fra LO, YS, Norges Lastebileierforbund, Norges Taxiforbind, sjåførskoleorganisasjonene, alkolåsleverandørene Fartskriver, Alås, Dräger, Dignita, SmartStart og Foxguard, organisasjonene Frihet Fra Trafikkrus og MA. Symposiet i Oslo 2020 er en anerkjennelse av Norges innsats for økt trafikksikkerhet gjennom å innføre alkolåskrav for enkelte kjøretøygrupper.

Symposiet på Holmenkollen Park Hotell i Oslo, vil samle ca. 180 internasjonale forskere, beslutningstakere og fagpersoner innen trafikksikkerhet og rusbekjempelse. Dette blir en viktig møtearena med norske fagmiljøer og tilsvarende deltakere i viktige fagseminarer, diskusjoner og dialoger for å utveksle kunnskap, erfaring og nye ideer. Arbeidet hittil har konkret bidratt til betydelig fremgang innen forskning, erfaringsutveksling og partnerskap på tvers av fagprofesjoner i arbeidet for en rusfri trafikk.

Vennlig hilsen
Marit Nybakk
Arrangementskomiteen for International Alcohol Interlock Symposium Oslo 2020

Kontakt:
Bjarne Eikefjord, sekretær, tlf. 90610775

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *