Oppfølging av sjåfører

Det er mye mer oversiktlig og gjør at jeg kan følge med. Jeg er også trygg på at alle lover og regler blir fulgt.

Tilhørende i Ulefoss, i Vestfold og Telemark fylke, har H. Wik drevet innenfor tømmertransport siden 2007. De har vært kunde av Fartskriver siden 2015 og har i dag syv sjåfører på oppfølgingsavtale.  

En oppvekker for bedriften

Det hele startet da bedriften fikk tilsyn av Statens Vegvesen for noen år tilbake og det ble klart at de ikke hadde alt på stell. Dette ble en oppvekker for bedriften, forteller Ingunn Holte, og de skjønte at de måtte få orden på sakene. De fikk anbefalt Fartskriver og har i dag oppfølgingsavtale av syv sjåfører.

H. Wik’s faste transportkonsulent hos Fartskriver, sender hver måned en samlet rapport for hele bedriften. 
Denne rapporten viser siste periodens brudd, bruddenes type og alvorlighetsgrad og kjøring uten kort. De av sjåførene med brudd følges opp av transportkonsulenten og mottar sine bruddbrev i egen plattform.

Plattformen kan gi oversikt over hvilke sjåfører som har mottatt og lest bruddbrevet – det er også her brevet signeres digitalt av den enkelte sjåfør. Deretter blir de sjåførene med brudd oppringt av transportkonsulenten for en-til-en gjennomgang av rapporten.

«Det er veldig fint at en ekstern kan følge opp og «mase på» sjåførene. Det er bedre at det er en utenfor som går igjennom rapporten med de».

Som administrasjonsleder setter hun pris på at rapportene over sjåførenes brudd, både det hun kaller fillebrudd, men også mer alvorlige brudd, kommer hver måned. Hun vet at alt av data fra fartsskriverne blir tatt hånd om av Fartskriver og gjør hennes jobb mer lettvint.

«Det er mye mer oversiktlig og gjør at jeg kan følge med» sier Holte. «Jeg er også trygg på at alle lover og regler blir fulgt».

Holte forteller også at de har testet andre systemer, men at disse krever at man i større grad må sette seg inn i ting selv, noe man slipper med Fartskrivers løsning som er mye mer oversiktlig. Det forenkler arbeidshverdagen.

«Det er veldig kjekt med en fast transportkonsulent», sier Holte. «Da vet man at personen kjenner historikken og man slipper å forklare på nytt hver gang».

Tjenester som er nevnt i denne artikkelen er oppfølging av sjåfører.
Du kan lese mer om tjenestene og vilkår som gjelder her: