Bli med på YSK Grunnutdanning

Tungt.no`s Haakon ble med oss på YSK Grunnutdanning for å bli bedre kjent med livet som yrkessjåfør! 

Morten Kraft, Trafikklærer Fartskriver AS. Foto: Haakon Førde

DAG 1 - Yes da er vi i gang!

Første dag på YSK Grunnutdanning, vi sjekker at alle oppmøtte fyller kravene for deltagelse, les om kravene her, YSK Grunnutdanning

Du møter vår trafikklærer Morten Kraft. Mannen som ryktes på seg for å være Norges beste trafikklærer, vi er såklart enige! Morten er en rolig og sindig mann som stiller de rette spørsmålene for å få deg til å tenke og engasjere i tema. 

Første dagen gir deg innblikk i en yrkessjåførs rolle i samfunnet, og dagens kanskje mest omfattende tema; kjøre- og hviletid.  

Tungt.no fulgte kurset som startet februar 2024. Klikk inn og les Haakon`s observasjoner og tanker. 

Deltagere i februar 2024.t, Trafikklærer Fartskriver AS. Foto: Fartskriver

DAG 2 - på med kjetting

Første dagen var det teori i fokus, ikke denne dagen. 

Denne dagen setter vi også ekstra stor pris på at vi i Fartskriver har haller store nok til å kjøre all undervisning innendørs. At hele gjengen er ute her er kun for bildets skyld!

Hvordan fungerer det med kjetting, hvor mange må vi ha? 

Sitert Haakon Førde » Kjetting kan antagelig oppfattes som noe av det kjedeligste som finnes, og som verdensmestrene i kommentarfeltene kan alt om» Skal vi tro erfaringer delt etter denne dagen har det kommet tips både fra trafikklærer Morten og kolleger på hvordan kjetting kan gjøres litt enklere. 

Deltagere er glade for dager med praksis. Vi i Fartskriver etterstreber mest mulig praktisk undervisning i alle våre kurs. 

DAG 3 - nå skal det gymmes!

Vi er i gang med dag tre, kanskje den dagen deltagerne er mest spende på da de har blitt tipset om å ta på seg treningstightsen og mentalt klargjøre seg for gymtime med June. 

June blir beskrevet som «ekstremsportveko komprimert i en person» av Haakon i tungt.no. Vi kolleger er enige. June er jobber som salgssjef hos oss, men med en erfaring og et engasjement for trening og kosthold er hun den fødte foredragsholder hos Fartskriver på YSK Grunnutdanning og etterutdanning når tema er ernæring. 

June tar oss igjennom ergonomi, helse, trening og sunne valg i matveien. På menyen står pizza med fokus på nøkkelhullsprodukter. Det handler om å ta de smarte valgene i hverdagen. Fullkorns deig, grønnsaker og lettost. Er det egentlig så ille? Mens pizza`n står i  ovnen klargjøres det for fruktsalat til dessert. En slik oppgave med avsluttende lunsj skaper god stemning i gruppa. Igjen, praktisk! 

Dagen avsluttes i YSK hallen hvor yoga mattene er rullet ut, Eric Prydz sin call on me ruller på skjerm og høyttalere! Selv med fotograf & Leder for Kurs & kompetanse på slep er alle 10 mannfolk med på knebøy, planken og andre øvelser June byr på. Vi er imponerte! 

Du lærer noen enkle øvelser som kan være smart å ta med seg i hverdagen. Selv om fåtallet av oss er strukturerte nok til å gjøre disse øvelsene før plagene slår til er det allikevel godt å ha med seg i bagasjen! 

Se flere stemningsbilder i tungt.no sin artikkel

Testing av rusbriller! Foto: Fartskriver

 

DAG 4 - krim, stress & rus

Denne dagen er det ikke uvanlig at deltagerne møter litt støle i muskler de kanskje ikke tenkte de hadde! Tema er kriminalitet, stress og rus. 

Det vises eksempler på smugling og andre kriminelle varianter i bransjen. Og hva gjør egentlig stress og rus med deg som sjåfør? 

Det er ikke ukjent at rusen påvirker de sanser du trenger for å opptre sikkert i trafikken. Synet blir svekket og du blir fortere trøtt og sløv. Koordinasjonen blir sløvere, avstandsbedømmingen er ikke på stell og reaksjons evnen blir svekket. Det samme gjelder når du er trøtt og sliten.

Dag 4 er også dagen for demokjøring med buss. 

 

DAG 5 - yrkessjåførens rolle & nettstudier

Siste dag i modul 1 av 5!

Vi oppsummerer uka, snakker & diskuterer oss igjennom yrkessjåførens rolle og klargjør de to neste modulene som elevene selv skal bestå ved hjelp av nettstudier. 

Les mer om våre kurs her.

Følg med for oppdatering av modul 2, 3, 4, og 5!

Hvorfor velge oss?

Norges hyggeligste trafikklærer

Vi mener det, og elevene våre er enige! Morten er full av erfaring, kunnskap og stolthet av yrket sitt!

Praktisk læring

Praktisk erfaring med kjøretøy gjør eleven enda trykkere i det som møter de i jobben som yrkessjåfør. Fartskriver etterstreber alltid en mest mulig praktisk undervisning

Oppdatert materiell

Vi jobber på for at kursmateriell og utstyret vi bruker til en hver tid er oppdatert. Tidsriktig informasjon er viktig!

Støtte og veiledning

God støtte og veiledning fra påmelding til siste eksamen. Vi er opptatte av at elevene skal gå fra vårt kurs med en god forståelse av tema vi har vært igjennom. Godt rustet for eksamen!

Morten`s elever

“"Morten, (trafikklæreren) har tydelig fokus på at vi skal bli flinke og trygge sjåføra videre og ikkje berre at vi skal stå på førerprøva" ”
Sunniva KS
"Morten (trafikklæreren) er en veldig flink lærer, rolig og hyggelig og ha i bilen, men seriøs i tilbakemeldingene. Han er flink til og lære bort det som er riktig. Kan varmt anbefale han videre"
Ola Børger

Les hva referansekundene våre sier

Ta gjerne kontakt med oss om du ønsker C-lappen, YSK grunnutdanning eller YSK etterutdanning.